Γιορτές; Όχι δα

tumblr_m7ez3tsiP01qe70jlo1_500

Όντας πιο ρεαλιστής από τους γύρω σου, βλέπεις τη μαύρη πραγματικότητα κατά πρόσωπο και δεν μπορείς όσο κι αν θέλεις να την αγνοήσεις.

Διαβάζεις πως άνθρωποι βασανίζονται άγρια από τις δυνάμεις καταστολής, που κάνουν εξάσκηση για τους εσωτερικούς εχθρούς. Άλλοι ναυάγησαν ή συνεχίζουν να θαλασσοπνίγονται με βάρκες-πορθμεία του Χάροντα ή αυτοπυρπολούνται προσπαθώντας να ξεφύγουν από την κόλαση.

Μαθαίνεις καθημερινά για συναδέλφους που διώκονται γιατί έκαναν το αυτονόητο : προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα εργασιακά δικαιώματά όλων, να διεκδικήσουν καλύτερα σχολεία , γιατί δε συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις κι αντί για διεκπεραιωτές επιμένουν να ΄ναι παιδαγωγοί. Σκέφτεσαι πως είναι θέμα χρόνου να ‘ρθει η σειρά σου να βρεθείς σε διαθεσιμότητα, αργία ή απόλυση. Άνθρωπος όχι πια αλλά νούμερο σε λίστα, ένα κουτάκι σε υπολογιστικό φύλλο.

Κουτάκια κι οι μαθητές σου που προσπαθείς να διατηρήσεις τη φλόγα στα μάτια τους και τα όνειρά τους ζωντανά .Γι αυτούς ακριβώς πεισμώνεις και δε σταματάς σε τέτοιους καιρούς να ονειρεύεσαι αλλά αντιστέκεσαι όσο κι αν σκοτάδι παλεύει να σε πνίξει. Για το βλέμμα τους.

Κι οι άνθρωποι που αγαπάς; Προσπαθούν να σε κρατήσουν υγιή πνευματικά αφού χάρη σ’ αυτούς αντέχεις όταν μοιράζεσαι τα μαύρα αλλά και τα ευχάριστα της κάθε μέρας.

*Η συμμετοχή μου  στα πλαίσια δι-ιστολογικού αφιερώματος, μετά από πρωτοβουλία του Βιβλιοθηκάριου που δημοσιεύτηκε στο  πρωτοχρονιάτικο φύλλο της Αυγής . Συμμετείχαν με εξαιρετικές ιστορίες οι : Silentcrossing /Χαμένα Επεισόδια / Nefosis / Ruby / Καραντί / Αντιδρασέξ / Βιβλιοθηκάριος / PassionFlowerΕρυθρό Καγκουρώ / Μπανάνα / George Le Nonce και kizilkum που εκ παραδρομής δε δημοσιεύτηκε.

Για το Χριστουγεννιάτικο φύλλο είχαν γράψει επίσης εξαιρετικά οι: Βυτίο / Τσαλαπετεινός / Ιφιμέδεια / Ποδηλάτισσα / Κυνοκέφαλοι / Ο Ήχος του Ανέμου

8 thoughts on “Γιορτές; Όχι δα

  1. Παράθεμα: Σκορπισμένοι | Silentcrossing's Blog

  2. koufetarios

    Κι αρκετοί απ’ αυτούς με ότι τους έδωσαν τις γιορτές, έτρεχαν να ικανοποιήσουν κάποιον, κάποιο, κάποια ‘γιατί απλά έχουμε γιορτές’. Ας το κάνουμε με την ψυχή μας κάθε μέρα εκτός απ’ αυτές τις αναθεματισμένες τις γιορτές. Γίνεται;

    Καλή χρονιά, καλώς σε βρήκα, ότι ποθείς.

    1. Stavrula Post author

      Αν αναφέρεσαι σε ανθρώπους που αγαπάμε , είναι πέρα από τα τυπικά οι περισσότεροι. Κι ό,τι κι αν δίνουν είναι από το περίσσευμα της καρδιάς τους, αν μας αγαπούν κι αυτοί πραγματικά.
      Όταν έχεις μοιραστεί μαζί τους τα δύσκολα και σε κάνουν να χαμογελάς ή να ξεθωριάζουν κάποια, δεν είναι δώρο αληθινό αυτό όλη τη χρονιά;

      Καλώς βρεθήκαμε λοιπόν

      1. koufetarios

        Ναι, έτσι ακριβώς. Δυστυχώς η θλίψη είναι εμφανής στους ανθρώπους όσο κι αν χαμογελάνε, όσο φανταχτερά είναι τα ρούχα τους, με ζωηρά χρώματα. Μα δεν είναι αυτό ευτυχία,που μοιράζεσαι. Δεν είναι αγάπη που πηγάζει απ’ τους δικούς τους ανθρώπους. ΓΙ’ αυτό συμφωνώ μαζί σου φυσικά

        Την καλησπέρα μου.

  3. Παράθεμα: Να πρατιγάρεις στο Κάρντιφ – η πρωτοχρονιάτική μου ιστορία * | Το Ιστολόγιο του Ερυθρού Καγκουρώ – Red Kangaroo's Blog

  4. Παράθεμα: καλειδοσκόπιο | kizilkum

  5. Παράθεμα: μπεν μαρί | part II

  6. Παράθεμα: Εκεί που κρέμεται η κλωστή | Τα Χαμένα Επεισόδια

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.