ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩ…

Θυμός, οργή, θλίψη, απογοήτευση, παραίτηση και ξανά μανά απ΄την αρχή… Αυτό το γαϊτανάκι συναισθημάτων πρωταγωνιστεί τον τελευταίο καιρό  εντός μου και γνωρίζω πως δεν είμαι η μόνη που νιώθει έτσι.

Όλα όσα μας ανακοινώνονται τον τελευταίο καιρό αφορούν την άθλια οικονομική κατάσταση που μας έφεραν οι κυβερνώντες των τελευταίων 20+χρόνων, έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας  κι ακόμα δε φαίνεται το τέλος της. Καλούμαστε πάλι να πληρώσουμε όσοι δε φταίμε, μέσα σ΄αυτούς κι οι εκπ/κοί, που είναι αμφίβολο αν θα προλάβουμε να γίνουμε κάποτε στα βαθιά γεράματα συνταξιούχοι , όσοι κι αν ζήσουμε ως τότε.

Τα κορόιδα που προπληρώνουμε το φόρο μηνιαίως, που μας κάνουν κρατήσεις για μια σύνταξη που δε θα πάρουμε ποτέ, για μια  ασφάλιση που φθίνει συνεχώς με το μεγαλύτερο χρεώστη το κράτος, που στην πλάτη μας  έπαιξε τους μόχθους μας στο τζόγο με την ανοχή των πουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών μας.  Ήδη μετρούν 18.000 οι συνταξιούχοι που περιμένουν και χρήματα γιοκ!

Πως να μη νιώθω οργή που βλέπω πως κατρακυλάμε απ΄το κακό στο χειρότερο χάνοντας τα κεκτημένα δικαιώματά μας  που άλλοι αγωνίστηκαν χρόνια να τα κερδίσουν και να μη νιώθω θλίψη που ελάχιστοι μόνο αντιστέκονται σ΄αυτό το χάλι? Που βλέπουν τόσο κοντόθωρα ώστε όταν πάθουν το κακό να παίζουν τους «Μοιραίους «;

Ένας επιπλέον λόγος είναι πως η α/θμια εκπ/ση κι όσοι εργάζονται σ΄αυτήν  έχουν τη «χαρά» να είναι φέτος στο στόχαστρο της πολιτικής των κυβερνώντων, που θα περάσουν όλα όσα δεν μπόρεσαν ή πρόλαβαν οι προηγούμενοι. Μας προειδοποίησε με την ανάληψη των καθηκόντων της άλλωστε η υπουργός (μη χέσω) . (π.χ. 27άρια κι άνω τμήματα πρώτης, ειδικότητες μετά τις διακοπές των Χριστ/νων, υπολειτουργούντα ολοήμερα κλπ. )

Ετοιμάζοντας τα νέα μέτρα έχει αμολήσει τα «κοράκια» της (βλ. δημοσιογράφους που τα παίρνουν χοντρά από παντού)  στα μέσα ενημέρωσης (ειδικά σε ιδιωτικό κανάλι, που κόπτεται συνεχώς για το περιβάλλον, και τα συν αυτώ εφημερίδα, ραδιόφωνο  κλπ ) να κατηγορούν τους εκπ/κούς πως πλεονάζουν σε κάποιες περιφέρειες , πως ουσιαστικά αμείβονται για μια όχι και τόσο κοπιαστική εργασία αν τις συγκρίνει κανείς με τις ώρες των άλλων εργαζόμενων (κατέχει καλά το «διαίρει και βασίλευε») κλπ.

Πρόσφατα κοπτόταν κάποιος απ΄αυτούς πως για την αδυναμία του ταμείου να πληρώσει φταίνε οι συμαβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν έχοντας πληρώσει όχι όση ασφάλιση τους αναλογούσε! ΜΠΑΣΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! Ποιος έπαιξε τ’ αποθεματικό μας στα δομημένα ομόλογα? ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

Αυτή τη βδομάδα λοιπόν το τελευταίο που με απασχόλησε ήταν το δημοσίευμα της γερμανικής φυλλάδας γιατί μόλις ανήγγειλε η υπουρχέσα μας στους «συνδικαλιστές» της κυβερνητικής παράταξης τι μας έχει για μετά:

Θα γίνουν συμπτύξεις σχολείων  και καταργήσεις θέσεων,θα χωρίζονται από 30 και άνω τάξεις σε τμήματα , θα καταργήσει τα τμήματα ένταξης (στα οποία βοηθούνται οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες), θα καταργήσει τις ειδικότητες στα ολοήμερα, θα επεκτείνει το υποχρεωτικό τυπικό ωράριο,  θα διορίσει 7.000 λιγότερους εκπ/κούς κι αντί Αναπληρωτών θα βάλει ωρομίσθιους (αυτoί που ωρύονταν πως θα καταργήσουν την ωρομισθία!) θα βγάλει τους αιρετούς απ΄τα Υπηρεσιακά συμβούλια (κάποιοι τους χαλούσαν το μαγείρεμα!)  και το κερασάκι στην τούρτα με τον «Καλλικράτη», που η χρηματοδότηση των σχολείων θα περάσει με ποσοστά σε δήμο, γονείς και «χορηγούς». Σκατά!

Και σήμερα έμαθα πως για ψυχολογικούς λόγους ο GAP δε θα μας κόψει μονομιάς τον 14ο , αλλά σε δόσεις. Κι εγώ θα ‘θελα να του κόψω σε δόσεις και με την ακριβη  σειρά: τα πόδια, τα χέρια και  ό,τι άλλο περισσεύει! 👿

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ!

Γαμώ τη μπανανία τους, γαμώ! 😡 😡 😡 😡

Advertisements

37 thoughts on “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩ…

 1. confused

  Ρε #*&#*$ μαζί τα φάγαμε τα ρημάδια και τώρα πρέπει να τα πληρώσουμε πάλι; Σιχτίρ.
  Και φυσικά… «Μπορείς πολύ εύκολα να ποδηγετήσεις έναν λαό. Αρκεί να του πεις ότι κινδυνεύει και μετά να καταγγείλεις όποιον διαφωνεί ότι δεν είναι πατριώτης και πως εκθέτει την χώρα σε κίνδυνο». Χ.Γκέρινγκ

 2. head charge

  Ρενάτα, έχω τους γονείς μου εκπαιδευτικούς και καταλαβαίνω πολύ καλά τον θυμό σου!

  Πως συνεννοούνται πάντως και τα δύο κόμματα και τοποθετούν στο Υπουργείο Παιδείας ό,τι κοντινότερο σε Θάτσερ διαθέτουν είναι αξιοθαύμαστο.

  Χίλια δίκια έχεις και για την μεγάλη οικοευαίσθητη επιχείρηση – το εκπαιδευτικό τους ρεπορτάζ είναι σα να ενημερώνεσαι από το Fox News για τον πόλεμο στο Ιράκ.

  1. renata Post author

   Head charge, δεν τους νοιάζει η κατάσταση στην Παιδεία, αλλά να περνάνε τις πολιτικές τους. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη… 🙄

   Σχεδόν κάθε μέρα στην εφημερίδα τους -η ίδια δημοσιογράφος πάντα- το τι «μας» σούρνει, άλλο πράγμα. Σκοπός τους το να μην έχουμε κοινωνική στήριξη. Βλέπεις στη μεγάλη απεργία του ΄06 δεν τους πέτυχε η συνταγή …

   Καλώς ήρθες στο μπλογκ, αν και σε δύσκολη στιγμή! 🙂

 3. νατασσα

  Μήν κάνεις μπούμ γιατί δεν θα γίνει τίποτα.
  Το θέμα ειναι να κάνουμε ολοι μαζί ΜΠΑΜ κι οποιον πάρει ο χάρος.
  Μπορούμε όμως?
  Θέλουμε όμως?
  Κοιμόμαστε όμως.

  1. renata Post author

   Νατάσα, και για το μπαμ έτοιμη είμαι και θέλω! Πρέπει να ‘μαστε πολλοί όμως!

   Γιατί :
   «Αν δεν καώ εγώ
   Αν δεν καείς εσύ
   Αν δεν καούμε εμείς
   Πώς θα γενούν τα σκοτάδια λάμψη?»

 4. Кроткая

  Απεργία δεν κανονίζουν οι εκπαιδευτικοί;

  Τι εννοείς 30 παιδιά στην Α Δημοτικού; Πώς θα κάνει ο δάσκαλος μάθημα έτσι; Αμόρφωτα εντελώς θα βγαίνουν τα παιδια!

  Και…. σταμάτα να ακούς Σκάι παιδί μου! Βάλε καμιά μουσική!

  1. renata Post author

   Προκηρύχτηκε σήμερα το πρωί απ΄το προεδρείο της ΔΟΕ (πλην Πασκε εννοείται) γι αύριο. Συγκέντρωση αύριο στο Σύνταγμα στις 1 (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).

   Δεν ακούω ούτε βλέπω Σκάι, πλην Ελληνοφρένειας. Για όνομα δλδ!! Αλλά δε σημαίνει πως δεν μαθαίνονται τα όσα λέγονται/γράφονται.

   ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ για τα παιδιά, πουλάκι μου! Αλλιώς δε θα ΄ταν σε τέτοια χάλια η Παιδεία!

 5. KV

  … ταπ …
  {έχω μείνει ΑΦΩΝΗ Ρενατάκι … εντελώς … }

  @ Ρατ … και που την κανονίζουν την απεργία, τι;;;; Ποιος ακούει ;;;; Και ΤΙ αποτελέσματα είχαν οι προηγούμενες απεργίες;;;; ή μήπως νομίζεις ότι ιδρώνει κανείς όταν απεργούν οι εκπαιδευτικοί (εκτός από τις μαμάδες που δεν έχουν που να παρκάρουν τα μικρά)…. Άσε που, δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει: ο μέσος Έλληνας δεν έχει πια την πολυτέλεια της απεργίας… Αν απεργήσεις 5 μέρες, ο GΑΠ θα σου στείλει χρεωστικό υπόλοιπο στο κουτσουρεμένο μισθό σου (με αριθμό κατάθεσης προστίμου πιθανά, στην pretend). Ποιος δεν θα το σκεφτεί να απεργήσει ειδικά τώρα με τα αναδρομικά «χρωστούμενα»… ;;;;

  1. renata Post author

   Κίβι, είναι η 3η στο διάστημα ενός μήνα. Δε με φοβίζει , άλλωστε έχω κάνει και τις 6 βδομάδες το 2006 κι ας ήταν πολύ ζόρικα τα οικονομικά τότε!
   Το θέμα είναι πως θα θίξουν όλους σταδιακά τα μέτρα (και τους γονείς) αλλά θα ΄ναι αργά να το δουν.

  1. renata Post author

   Κι όσοι δεν έχουμε? Να μετακομίσω δε θα μπορέσω!Την κατάρα μου να ΄χουν! 👿 👿
   Το μέλλον ίσως να ‘ναι όπως στο παρελθόν: κοινόβια σε κατειλημμένα σπίτια, επιδρομές στα σούπερ μάρκετ κλπ … Έχεις διαβάσει το «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντ.Φο?

 6. χαρη

  γεια σου Ρενάτα

  (είναι η «προτεραιότητα» που θα έδιναν στην Παιδεία – και η οποία δεν θα «θιγόταν»…)
  Πέρα από τις περικοπές σέ μισθούς, συνταξεις, κι όλ’ αυτά, μένω προσωπικά ιδιαίτερα στην «κατάργηση τών τμημάτων ένταξης» (παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες)…

  βαρβαρότητες βαρβάτες

 7. renata Post author

  Χάρη, την ειδική αγωγή την παρέλαβε από το καλοκαίρι με νόμο-πλαίσιο γι αυτή. Οι συνάδελφοι της ειδικής πήραν μια «χαρά»… π.χ. Άτομα με 400 ώρες σεμιναρίου βγαίνουν στην ειδική εκπ/ση (αφού έχουν πληρώσει χοντρά) χωρίς να ΄χουν ιδέα από παιδαγωγική κ.ά.
  Ένα μέτρο που ίσχυσε μεμονωμένα φέτος είναι πως αν δεν υπάρχει δάσκαλος ν’ αναπληρώσει, θα τον αντικαθιστά ο συνάδελφος του τμήματος, παραβλέποντας ωράριο και ανάγκες των παιδιών. Τώρα θα το κάνει μόνιμα.

  Έτσι κατάργησαν τα τμήματα υποδοχής και τα φροντιστηριακά , που ήταν για τους παλιννοστούντες και αλλοδαπούς που δε μιλούσαν καθόλου ελληνικά η πρώτη γραπτή επαφή με τη γλώσσα. Η περιοχή μας ενδεικτικά είναι τέτοια που κάθε χρόνο έχουμε μεγάλη εισροή τέτοιων μαθητών.

  Βαρβαρότητες δε λες τίποτα! Κατά τ’ άλλα το ΝΕΟ σχολείο (διαδραστικός πίνακας, ηλεκτρονικό βιβλίο κλπ) τη μάρανε!

 8. amelinia

  Renata μου πες τα γιατί τους αξίζει ό,τι κι αν πεις. Ειδικά το τελευταίο είναι το καλύτερο και συμφωνώ απόλυτα!

  Κι εγώ θα ‘θελα να του κόψω σε δόσεις και με την ακριβη σειρά: τα πόδια, τα χέρια και ό,τι άλλο περισσεύει! 👿

  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ!

 9. Liakada

  Το ωραίο είναι οτι είχε κανει και υπουργός Παιδείας ο αχρηστος! …και γνωρίζει εκ των έσω υποτίθεται τα προβλήματα! Να τον χαιρόμαστε στον μασκαρά!

  1. renata Post author

   Λιακάδα, μας είχε προκόψει και τότε. Ήμουν στο πτυχίο κι άλλαξε τη σειρά απόκτησης πτυχίου. Βρέθηκα στο 18.543 της επετηρίδας τότε και έκανα 12 χρόνια να διοριστώ, αφού γύρισα 6-7 στα κατσάβραχα. Τι μου το θύμισες τώρα? 🙄

 10. tsalapeteinos

  Πρέπει να είσαι πολύ θυμωμένη, για να γράψεις τόσο μεγάλο ποστ μετά από καιρο 🙂

  Να πούμε επίσης ότι ενώ κάνουν αυτές τις περικοπές σε μισθούς, κονδύλια για παιδεία, υγεία κ.α. αγοράζουν αφειδώς γαλλικές φρεγάτες και γερμανικά τανκς, ενώ σταω προσεχώς τα… Eurofighter.

  Έξω από το ΝΑΤΟ και την οικονομική ηγεμονία του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, πάμε για Ομοσπονδία Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών της Νότιας Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής!

  1. renata Post author

   Τσαλ, η λέξη θυμωμένη είναι φτωχή για να με περιγράψει! ΕΞΩΩ!!

   Έχει να γίνει πλιάτσικο με τις νέες εξαγγελίες της Υπουρχέσας μας περί Νέου σχολείου. Περιμένουν για φάγωμα κάμποσα δις του ΕΣΠΑ (που τα περισσότερα θα πάνε για ηλεκτρονικό εξοπλισμό με τις απαραίτητες μίζες βέβαια) κι οι εταίροι μας προκειμένου να τα πάρουν να δεις πώς θ α μας στηρίξουν ξαφνικά!

 11. aeipote

  Οργή! Αυτή είναι η λέξη και η κατάσταση. Είμαστε μια χώρα κουφιοκεφαλάκηδων λου την κυβερνούν τιποτένιοι, λαμόγια, ανθέλληνες και ότι άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. . . Περιφρόνηση και αντίσταση σε κάθε επίπεδο είναι αυτό που τους πρέπει. . .

  Καλό Απόγευμα.

 12. μούργος

  λοιπον, ουτε εσυ εισαι αυτος που ειπε στον φορεστ γκαπ οτι χαριζει ενα μισθο για την πατριδα [μα ποιος ειναι αυτος κερατας να του ριξουμε πισσα και πουπουλα]

  1. renata Post author

   Εγώ το μόνο που χαρίζω ευχαρίστως στον GAP (και σε μερικούς πουλημένους εργατοπατέρες) είναι ληγμένα γαλακτοκομικά και σάπια ζαρζαβατικά . Στις μούρες τους κατά προτίμηση! 👿

   (Ζεις μετά από τέτοια ατάκα? Πάλι καλά! 😛 )

 13. Γιώργος Κατσαμάκης

  Πωπωπωπω κακές λέξεις….θα το πω στην κυρία
  Πωπωπωπω κακές σκέψεις…. θα το πω στην κυρία
  Κυρία….κυρία…..κυρίααααααααααα

  Διακρίνω έναν αυθεντικό, ανεμπόδιστο, πυρηνοκίνητο θυμό στην κυρία. Όταν η κυρία θυμώσει θα μας πάρει ο διάολος……

  Το κακό Ρενάτα είναι πως ο θυμός ξεφουσκώνει και η οργή ξεσπά…κι όλα ξαναρχίζουν ξανά…

  1. renata Post author

   Γιώργο, άμα θυμώσω βρίζω ασύστολα (είναι γνωστό τοις πάσι!) 🙄

   Έχεις δίκιο! Το θέμα είναι πως θα διοχετευθεί η οργή σωστά κι αν θα κάνουμε κάτι παραπέρα που δε θα ΄ναι απλή εκτόνωση.

 14. αγκνιρα

  Ρενάτα, έχεις την απόλυτη συμπαράστασή μου 😉 Στην εκπαίδευση δεν θάπρεπε να γίνεται καμία απολύτως περικοπή! Γιατί δεν κόβουν λίγο τα έξοδα άμυνας; Διάβασα σήμερα σε ελβετική εφημερίδα ότι η Ελλάδα ξοδεύει τεράστια ποσά αγοράζοντας αμυντικό εξοπλισμό από την Γερμανία….

 15. faros

  Ο θυνός γίνεται οργή ! Και η οργή μετατρέπεται σε Αγώνα !

  Μέχρι … να τους πάρει και να τους σηκώσει !

  Πολύ σωστά το θέτεις το θέμα: Δεν πληρώνουμε ρεεεεεεεεεεεε …

  Θερμή Καλημέρα !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.