Έντονες πιέσεις στον Νομάρχη Δυτ.Αττικής για τα ΕΛΠΕ

Έντονες πιέσεις από πολίτες του Θριασίου δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής, σχετικά με το θέμα των επεκτάσεων της ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα.
Χθες στην κατάμεστη αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Δυτικής Αττικής, παραβρέθηκαν πάνω από 200 άτομα και εξελίχθηκαν πρωτοφανείς εικόνες για τα δεδομένα της περιοχής.

Η Επιτροπή Αγώνα πολιτών κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ είχε πραγματοποιήσει κινητοποίηση των πολιτών οι οποίοι παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου προκειμένου να ζητήσουν από τον νομάρχη και το νομαρχιακό συμβούλιο, την ανάκληση της πολεοδομικής άδειας τοιχίου αντιστήριξης που πρόσφατα έκδωσε η πολεοδομία Ελευσίνας στην εταιρία ΕΛΠΕ Α.Ε.

“Είναι καθ΄όλα νόμιμη η άδεια που εκδόθηκε” υποστήριξε ο Νομάρχης, για να προσθέσει πώς η νομαρχία Δυτικής Αττικής και οι υπηρεσίες της ως επίσημοι φορείς δεν μπορούν να μην εκδώσουν, ούτε να ανακαλέσουν πολεοδομική άδεια η οποία είναι νόμιμη.
Ο κ. Αρκουδάρης έκανε λόγο για το μεγάλο έργο που έχει να επιδείξει η Νομαρχία τα τελευταία χρόνια, καθώς και τους αγώνες που δίνει καθημερινά για την προστασία του περιβάλλοντος της Δυτικής Αττικής, “Εμείς είμαστε η επιτροπή αγώνα, η νομαρχία και οι δήμοι” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έντονη η αντίδραση από τον νομαρχιακό Σύμβουλο κ Βασιλείου ο οποίος έθεσε θέμα παραβίασης του κανονισμού λειτουργίας του νομαρχιακού συμβουλίου.
Ο κ. Βασιλείου ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της άδειας της ΕΛΠΕ ως έκτακτο στο επόμενο νομαρχιακό συμβούλιο, ο νομάρχης αρνήθηκε υποστηρίζοντας πως το θέμα θεωρείται λήξαν και ότι ο κ. Βασιλείου θα πρέπει να σέβεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
Ακολούθησε μεγάλη ένταση στην αίθουσα καθώς μέλη της επιτροπής αγώνα ανάρτησαν κίτρινα φυλλάδια με το σύνθημα “ΔΩΣΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ”

Όλα δείχνουν πώς το θέμα της επέκτασης του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ έχει περάσει σε άλλη φάση και απασχολεί πλέον σε μεγάλο βαθμό την τοπική κοινωνία η οποία αντιδρά.
Το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στο Θριάσιο το τελευταίο διάστημα, έχει επηρεάσει και τα ίδια τα ΕΛΠΕ αφού πλέον εργαζόμενοι της εταιρίας, προσκείμενοι στην ΔΑΚΕ, αντιδρούν ευθέως προς την διοίκηση της εταιρίας την οποία και κατηγορούν ότι διαψεύδει τις προσδοκίες για τη στρατηγική ανάπτυξη του ομίλου καλώντας την κυβέρνηση να επέμβει.

Πηγή:Μαγούλα online

Σ.Τ.Μ(πλόγκερ). : Χτες έχω να λέω περήφανα πως ήμουν κι εγώ εκεί με την Επιτροπή Αγώνα.Το αίτημά μας ήταν ν’ ανακληθεί η χαριστική άδεια των επεκτάσεων των ΕΛ.ΠΕ που βγήκε απ΄την Πολεοδομία σε 2 εργάσιμες ημέρες τον Αύγουστο!!! Αλλά ο κύριος Νομάρχης αρνείται και να το συζητήσει.

Λυπάμαι πολύ για τους φιλήσυχους πολίτες που παραβρέθηκαν, οι οποίοι ήταν κομματικοί εγκάθετοι  του Πασόκ από Νέα Πέραμο και Μέγαρα . Έχουν την αφέλεια(??) να πιστεύουν πως οι επιπτώσεις απ΄την επέκταση της Πετρόλα-νυν ΕΛ.ΠΕ. -θα τους αφήσουν αλώβητους? Νομίζουν πως γυρίσαμε στην εποχή προ χούντας των «αγανακτισμένων πολιτών». Γελιούνται οικτρά. Εξάλλου «ο καρκίνος δεν κάνει κομματικές διακρίσεις».

Υ.Γ. Είμαι κι εγώ σε μια φωτογραφία, αλλά δε φαίνομαι. Αν θέλετε να μάθετε για το έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μας, δείτε κι εδώ: «Επιτροπή Αγώνα.

Advertisements

2 thoughts on “Έντονες πιέσεις στον Νομάρχη Δυτ.Αττικής για τα ΕΛΠΕ

  1. renata Post author

    Β.Μ. δυστυχώς όμως ο κόσμος εδώ στην Ελευσίνα και γενικά στο Θριάσιο, στη μεγάλη του πλειοψηφία στέκει σχεδόν απαθής. Ενώ θα ΄πρεπε να είναι στο δρόμο. Τι να πω? 😐

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s