13 Φλεβάρη απεργούμε μαζικά

Γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζει με βούρδουλα και με καρότο, σαλαμωτά ή ενιαία:

Να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης. Να μειώσει τις συντάξεις. Να ενοποιήσει την κύρια με την επικουρική σύνταξη. Να χειροτερέψει τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης και μ’ αυτό τον τρόπο να μειωθούν δραματικά οι συντάξεις, ώστε να μας υποχρεώνει σε «εθελοντική» παραμονή στην εργασία. Αν στα 60-65 θα παίρνουμε 600 ευρώ, ποιοι θα έχουν την πολυτέλεια να συνταξιοδοτηθούν;

Να ενοποιήσει τα ταμεία για να χρησιμοποιήσει τα πλεονάζοντα αποθεματικά για να κλείσει τις μαύρες τρύπες των άλλων χωρίς να υποχρεώσει να εξοφλήσουν τις οφειλές τους οι εργοδότες .

Να μειώσει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των γυναικών.

Να περικόψει τα βαρέα και να καταργήσει τα ανθυγιεινά

13 Φλεβάρη ενώνουμε τις γροθιές μας με χιλιάδες εργαζόμενους

Γιατί φτάνει πια με τα παραμύθια τους. Δεν είμαστε χάνοι να τα καταπίνουμε. Μας λένε ότι:

  • μειώνεται η αναλογία εργαζόμενων με συνταξιούχων

Αποκρύβουν ότι το κράτος έχει εισαγάγει μέχρι και στο δημόσιο τη μερική απασχόληση, τη δουλειά με το κομμάτι, τα stage, την ανασφάλιστη εργασία, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτούνται τα ταμεία με νέες εισφορές. Δε μας λένε ότι με την ανοχή του κράτους, οι εργοδότες εκβιάζουν τους εργαζόμενους και σε πολλές περιπτώσεις για να μειώσουν το εργατικό κόστος δεν τους ασφαλίζουν.

  • στοιχίζουμε γιατί ζούμε περισσότερο

Αποκρύβουν ότι η παραγωγικότητα της εργασίας ανεβαίνει 3,4% το χρόνο κι ο εργαζόμενος καρπώνεται όλο και λιγότερα απ’ αυτή ενώ οι εργοδότες θησαυρίζουν. Μόνο οι νονοί της μέρας, οι τράπεζες δηλώνουν κέρδη που φτάνουν και 100%.

  • τα ταμεία είναι χρεοκοπημένα και δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις συντάξεις μας

Αποκρύβουν τις μεγάλες αλήθειες ότι κράτος κι εργοδοσία λεηλάτησαν τα ταμεία γιατί:
58 δις € χρωστάνε στα ταμεία από το 1950-1975 γιατί από το 1950 με νόμο τα υποχρέωναν να καταθέτουν άτοκα τα αποθεματικά τους στην τράπεζα της Ελλάδας όταν ο τόκος έτρεχε μέχρι και με 32%!!! Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά τα δάνειζαν με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο στο εφοπλιστικό και βιομηχανικό κεφάλαιο.

είναι η ετήσια εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, 3,2 δις € οι οφειλές των επιχειρήσεων στο ΙΚΑ, 8,7 δις € οι οφειλές του κράτους. Και σα να μην έφταναν αυτά το κράτος χαρίζει κάθε τόσο τα χρέη στους εργοδότες.

το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2002 και το σκάνδαλο των ομολόγων. Όλα αυτά είναι ληστεία, νόμιμη κλοπή.

13 Φλεβάρη ενώνουμε τη φωνή μας

Για να πούμε την πιο σημαντική αλήθεια. Η κοινωνική ασφάλιση είναι μια μικρή επιστροφή μέρους του πλούτου που παράγουμε οι εργαζόμενοι. Δεν είναι παραχώρηση. Είναι δικαίωμα. Μας ανήκει. Θα το υπερασπιστούμε και θα το διευρύνουμε. Η εποχή μας δίνει τη δυνατότητα για λιγότερη δουλειά, καλύτερους μισθούς, καλύτερες συντάξεις και περίθαλψη για όλους.

13 Φλεβάρη διαδηλώνουμε ΟΛΟΙ μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Advertisements